Nieuws van Nedvest

Bemet treedt toe tot Trivest Software Group

29 augustus 2017 – Bemet International is per 3 augustus 2017 toegetreden tot de Trivest Software Group. Deze groep versterkt hiermee haar positie als toonaangevende internationale leverancier van ERP software binnen de project- & klantordergestuurde industrie. 

Bemet International heeft een unieke integrale oplossing voor CAD/CAM, ERP, kwaliteit en gereedschapbeheer in de metaal-, hout- en kunststofindustrie. Bemet International vult, als omvangrijke speler in deze segmenten, de andere bedrijven in de Trivest Software Group goed aan. Conform de Trivest filosofie zal het onderscheidende karakter van de Bemet-softwareoplossingen en de branchekennis onaangetast blijven. Vanzelfsprekend gaat geprofiteerd worden van de uitwisseling van kennis en oplossingen binnen de Trivest-groep. 

John Hazebroek en Anton van Zeijst, directie Bemet International: “De toetreding tot de Trivest Software Group betekent voor onze klanten interessante vernieuwingen in toekomstige software-versies, slimme koppelingen en een gegarandeerde continuïteit. Daarnaast kunnen we onze internationale positie sneller gaan versterken. Uitdrukkelijk met behoud van de cultuur en klantbetrokkenheid waar Bemet al 27 jaar voor staat.”

Wim Schrijver, CEO Trivest Software Group: “Bemet International heeft een enorme drive om haar klanten in de metaal-, hout- en kunststofindustrie een complete procesondersteuning te bieden. Deze benadering zien wij ook bij de andere Trivest-bedrijven Proteus en Trimergo. We koesteren de focus, specialisatie én klantgerichtheid van onze bedrijven en voegen daar R&D- en marketingkracht aan toe.”

Nedvest investeert samen met management in verdere groei Cross Point

20 september 2016 – Nedvest heeft de handen ineen geslagen met Cross Point te Emmen om gezamenlijk de huidige groei van de onderneming de komende jaren verder vorm te gaan geven.

Cross Point ontwikkelt hardware en software oplossingen die verlies door winkeldiefstal tegengaan. Tegelijkertijd biedt Cross Point winkelketens de mogelijkheid om meer winst te behalen door het voorzien van kritieke informatie zoals het real-time monitoren van winkelbezoek en verkopen per winkel. De software van Cross Point koppelt de hardware hierbij met andere informatiesystemen in de winkel.

De onderneming levert haar oplossingen wereldwijd via partners aan zowel grote als kleinere winkelketens. Cross Point en Nedvest zijn voornemens om de sterke marktpositie van de onderneming verder uit te bouwen door te blijven investeren in productontwikkeling en verdere groei van haar globale partnernetwerk.

AMCS Group neemt GMT Europe over

2 september 2016 – De AMCS Group uit het Ierse Limerick, een vooraanstaande leverancier van software en voertuigtechnologie voor de afval- en recyclingindustrie, heeft het in Amsterdam gevestigde GMT Europe overgenomen van de Amsterdamese investeringsmaatschappij Nedvest.

Zowel AMCS als GMT levert software en technologische oplossingen die bijdragen aan de efficiëntie en productiviteit van afvalterugwinning, -recycling en -hergebruik. Dankzij deze oplossingen kunnen bedrijven, communities, en consumenten de cyclus van afval tot grondstof beter beheren en de kwaliteit van ons milieu verbeteren.

AMCS levert wereldwijd industriële oplossingen aan de afvalsector met hoofdactiviteiten in West- en Noord Europa, Noord-Amerika, Australië/Azië. GMT is een gerenommeerde softwareleverancier met meer dan 25 jaar ervaring, die actief is in Midden- en Zuid-Europa, evenals Australië/Azië.

Proteus en Trimergo bundelen hun krachten

6 september 2016Proteus en Trimergo bundelen per 14 juli 2016 hun krachten binnen een nieuwe groep. De groep maakt het verschil als sterke internationale leverancier van project ERP software binnen meerdere sectoren van de projectgestuurde industrie. Het uitgangspunt is de expertise en cultuur van specialistische niche-spelers te combineren met schaalgrootte die nodig is voor internationale expansie en innovatieve R&D. De groep telt momenteel 70 medewerkers met 900 klanten in de Benelux, Groot-Brittannië, Noord-Amerika en diverse andere landen.

Proteus vult als marktleider voor bedrijfssoftware voor interieurbouw, hout en afbouw in de Benelux op een perfecte manier de positie van Trimergo aan in de segmenten maritiem, on/offshore, machine/apparatenbouw en bouwtoelevering. Deze projectgestuurde bedrijven leveren op basis van klantspecificaties en -wensen toegespitste functionaliteit voor hun marktsegment. Samen zullen ze het onderscheidende karakter van de software-oplossingen onaangetast laten, maar de wederzijdse klantgroepen wel laten profiteren van elkaars unieke functionaliteiten. Zo kent Proteus sterke functionaliteit voor productie-aansturing en Trimergo staat bekend om haar geïntegreerde planning voor projecten en resources.

Nedvest verkoopt haar belang in JT Bioscopen aan Vue International

22 augustus 2015 – De Engelse bioscooponderneming Vue International heeft JT Bioscopen overgenomen. Met de overname is een geldsom van 85 miljoen euro gemoeid. Vue is de vijfde grootste bioscoopketen ter wereld op basis van bruto omzet. Door de overname krijgt Vue er in een keer eenentwintig Nederlandse bioscopen in twintig steden bij met in totaal 111 bioscoopschermen. 

JT Bioscopen, dat eigendom was van onder meer investeringsmaatschappij Nedvest en de familie Punt, opende in de afgelopen periode een groot aantal nieuwe bioscopen. In Vlaardingen, Kerkrade, Hoorn, Eindhoven en Hilversum verschenen nieuwe theaters. Dit jaar gaat ook de nieuwe bioscoop in Alkmaar nog open. JT heeft afspraken met Dolby kunnen maken waardoor het premium large format concept 'Dolby Cinema' in Nederland exclusief bij JT Bioscopen te vinden is.

Voor het persbericht van Vue International met additionele informatie: Lees verder.

Telco Accessories International realiseert bedrijfsovername Gecko Covers

4 januari 2016 – Telco Accessories International, de holdingmaatschappij van A-solar, beter bekend onder de merknaam Xtorm, heeft met ingang van 1 januari 2016 alle aandelen verworven in Gecko Covers. De twee bedrijven zullen worden samengevoegd en als één bedrijf gaan opereren, waarbij beide merken behouden blijven. Beide partijen zien het samenvoegen van de bedrijven als een goede stap voorwaarts om hun sterke positie in de (telecom)accessoires markt verder uit te bouwen.

De volledige integratie van Gecko Covers zal in het eerste kwartaal van 2016 plaatsvinden. De partijen zullen gezamenlijk vanaf het kantoor van Xtorm in Houten verdergaan. Het samenvoegen van afdelingen zoals productontwikkeling, finance, inkoop, verkoop en marketing zal voor efficiëntie in al deze lagen van de organisatie zorgen. Daarnaast zal beider kennis van de markt en technologische ontwikkelingen optimaal worden ingezet om voorloper te blijven, zowel nationaal als internationaal.

Xtorm oprichter Ralph Both is in de functie van CEO verantwoordelijk voor de beide merken, Gecko oprichter Luke Klein Nijenhuis zal zich als CCO in de nieuwe organisatie richten op het aansturen van het sales team, new business development en de verdere ontwikkeling van het private label concept. 

Prisma en GeoCensus versterken hun marktpositie door de overname van Van Steenis Geodesie.

27 oktober 2015 – Vanaf heden hebben Prisma en GeoCensus zich verder versterkt door de overname van Van Steenis Geodesie. Prisma, GeoCensus en Van Steenis zullen naast elkaar als zelfstandige bedrijven in de markt blijven opereren.

Van Steenis heeft specifieke kennis van diverse geodetische vakgebieden: zo heeft de onderneming veel kennis en ervaring in mobile mapping en statische, hoog nauwkeurige laserscanning. Van Steenis voert ook hydrografische meetwerkzaamheden uit voor o.a. waterschappen en aannemers. Daarnaast staat Van Steenis bekend als de expert in spoor gerelateerde meetvraagstukken.

De bedrijven zijn verheugd met deze samenwerking en zetten hiermee een grote stap vooruit om gezamenlijk marktleider te worden in de geo-informatie. 

PP Gevelbouw introduceert Ekosiet

20 februari 2015 - Na 2 jaar ontwikkeling introduceert PP Gevelbouw haar nieuwe productlijn onder de naam Ekosiet. Ekosiet levert dorpels, waterslagen en spekbanden van gegoten composietsteen. Grootschalige investeringen van Nedvest Capital hebben het mogelijk gemaakt om een state of the art productlijn te realiseren. Ekosiet onderscheidt zich doordat haar producten voor 90% bestaan uit natuurlijke materialen. Naast de seriematige producten is het voor klanten ook mogelijk maatwerk te laten maken door Ekosiet. De ruim 30 jaar ervaring van moederbedrijf PP Gevelbouw maakt dat zij hiertoe altijd in staat is. Het Ekosiet product is KOMO gecertificeerd.

Ekosiet verwacht binnen een jaar een significant marktaandeel te kunnen verwerven in de voor haar relevante markten.

Nedvest verwerft belang in A-Solar Xtorm

31 juli 2014 - Nedvest heeft een belang verworven in A-Solar. A-Solar is actief op de markt voor accessoires voor o.a. smartphones, onder het merk Xtorm. Xtorm is actief in vele landen en heeft een leidende positie opgebouwd in haar markt. 

Nedvest verwerft belang in PP Gevelbouw

26 mei 2014 - Nedvest heeft een belang verworven in PP Gevelbouw. PP Gevelbouw is gespecialiseerd op het gebied van elementen van gegoten composietsteen. Deze elementen worden veelal door architecten ontworpen en door PP Gevelbouw op maat gemaakt. De investering van Nedvest zal worden aangewend om de verdere groei van PP Gevelbouw vorm te geven, met name richting de seriematige productie van bijvoorbeeld dorpels. De investering en hulp van Nedvest maakt het mogelijk de nieuwe lijn waarschijnlijk nog dit jaar op de markt te brengen. 

Prisma Meten verwerft Geocensus Group

26 maart 2014 - Prisma Meten heeft alle aandelen verworven van GeoCensus Group. De GeoCensus Group is een onderneming actief op de markt van de geodesie. GeoCensus is in 2001 opgericht. Het bedrijf legt zich toe op de gespecialiseerde markt van de geodesie in Nederland. De dienstverlening van GeoCensus is gericht op het volledige spectrum van de geodesie. Met de overname versterkt Prisma Meten haar leidende positie in haar markt. 

Nedvest verwerft belang in Prisma Meten

26 maart 2014 - Nedvest Capital heeft een belang verworven in Prisma Meten, een onafhankelijk meetkundig bureau met een breed werkterrein. Vanoudsher groot geworden in het maatvoeren van grote infrastructurele projecten is de expertise van Prisma uitgebreid naar tal van andere disciplines waar meten centraal staat. Opgericht in 1995, is Prisma inmiddels uitgegroeid tot een bureau met ongeveer 40 medewerkers. Gezien de centrale ligging van het kantoor in Terschuur, wordt het gehele land beschouwd als werkterrein voor maatvoering.